Noutăți

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE IUBITORII DE TEATRU (sau cel puțin curioși)

Dragi spectatori,

Fenomenul teatral vă implică puternic. Poate știți, poate nu știți, ne susținem reciproc: voi aveți nevoie de noi și noi nu putem exista fără voi. Construim fiecare spectacol atât pentru bucuria de a ne practica meseria, cât și pentru a îmbogăți lumea cu povești, personaje, valori, învățăminte, experiență de viață; și ne hrănim din energia voastră la fiecare reprezentație, în egală măsură în care vă hrănim și noi prin fiecare gest, moment sau act artistic.

Trăim într-o societate în care arta este neglijată iar teatrul, fiind văzut doar ca o formă de entertainment, este înlocuit cu alte activități mult mai comode. Și este absolut normal. Totodată, este normal ca nevoile primare să fie, după cum se numesc, prioritare. Dar în același timp, nu ai de unde să știi că îți lipsește ceva dacă nu ai trăit acea experiență vreodată sau măcar nu ai văzut-o la alții. Nu ai de unde să știi cum te va îmbogăți experiența de a avea parte de emoție reală, nefiltrată, nealterată de ecrane și împărtășită cu alte suflete dacă nu ai fost vreodată la teatru. Când calci pragul unui teatru înveți și din ce vezi pe scenă, dar și din cum văd ceilalți ce vezi tu. Înveți să trăiești. Înveți să înțelegi. Înveți să înveți. Și toată lumea deodată, fiecare în ritmul lui.

Avem nevoie de voi iar fiecare dintre voi în parte are nevoie să fiți câți mai mulți. Haideți să ne asumăm că suntem un mecanism și să ne responsabilizăm fiecare în parte.
Dacă vă plac postările noastre, dați share.
Dacă vă plac spectacolele noastre, chemați-vă prietenii. A doua oară o să descoperiți ceva nou cu siguranță.
Dacă e ceva ce nu vă place, scrieți-ne. Vrem să vă cunoaștem. Vrem să vă înțelegem.
Și nu doar pe noi, promovați teatrul in general. Fie că suntem Teatrul Anton Pann din Vâlcea, fie că este oricare altul din lume. Promovați arta. Promovați cultura. Promovați o viață mai bună.

 

Cu drag,

Echipa Teatrului Anton Pann

ANUNȚ privind REZULTATUL FINAL

ANUNȚ privind rezultatul probei Interviu

Anunț
cu rezultatele selecției dosarelor de înscriere

Anunț Concurs

Bibliografie