Emisie: Titanic Vals

EMISIE: TITANIC VALS \\ În direct la microfon // după Tudor Mușatescu
Regia Matei Lucaci-Grunberg
23 august 1944, epoca de aur a radioului. O zi de Miercuri în plin război – În cadrul unui program de radio cu știri mai mult sau mai puțin importante, cu reclame mai mult sau mai puțin  necesare, anunțuri mai mult sau mai puțin relevante – Celebra Companie Teatrală ”Tony Purdelea” interpretează în direct, la microfon comedia ”Titanic Vals” după Tudor Mușatescu. ”Emisie: Titanic Vals” este despre facerea unui spectacol de teatru radiofonic și culisele acestuia. Este despre teatru – în spirit interbelic, radio – în plină glorie, actori – în plin spirit dramatic și teatralitate și despre marele război – pe care nimeni nu îl poate controla. În studioul de radio, actorii sunt dramatici, sunt frumoși, sunt triști, sunt invidioși, sunt profesioniști, sunt teatrali, sunt bufoni, sunt vii și sunt în control. În afara radioului însă, cursul imprevizibil al vieții este ”în control”.
”Emisie: Titanic Vals” este o comedie despre o comedie, cu un strop de seriozitate.

Distribuție


ALEXANDRU BETERINGHE- Jean Barabas, Spirache, Gigi
ANDREI BRĂDEAN- Millo Malagamba, Miza, Emilian Procopiu
ANDREI CĂTĂLIN- Hortensiu Filotti, Chiriachița, vecinul
DENISSE MOISE- Eta Lascu, Decebal, servitoarea, doica, fotograful
VLADIMIR PURDEL- Tony Purdelea, Traian, Dinu
RÉKA SZASZ- Antoaneta Papahagi, Gena, Nercea Rădulescu
ANA ȘUȘCA- Dorly Magearu, Dacia

Direcția de scenă: MATEI LUCACI GRUNBERG
Decoruri și costume: FLAVIA BARABAS
Asistent decoruri și costume: ALEXANDRA PUTINEANU
Maestru muzică și sunet: SEVER BÂRZAN
Operator sunet: ROBERT ROIBAN
Maestru lumini: CRISTIAN OLOGU
Regizor tehnic: VASILE MARINOIU
Șef de producție: FLORIN PUICĂ
Machior peruchier: DANA DINICĂ

Mulțumiri

SIMONA MOISESCU
MARCELA BULAGEA
LOREDANA MARINOIU
DORU PERPELEA
ELVIS POPESCU
NICOLAE TĂTARU
CRISTIAN POPESCU
CONSTANTIN TUROIU
VASILE DUICU
EMILE BERLINER
GULIELMO MARCONI
THOMAS EDISON

”Umorul este un fel comic de a fi serios” – Peter Ustinov
Durata: 2h40′ cu pauză
Premieră: 2 martie 2019
Tudor Musatescu (1903-1970) a cunoscut cel mai mare succes de public din istoria teatrului romanesc cu Titanic Vals, spectacol care a avut o sută de reprezentații numai în stagiunea de debut, 1932-1933, de la Naționalul Bucureștean. Una dintre cele mai frumoase piese de teatru românești în care moravurile îmbogățiților peste noapte trezesc hilare și, totodată, tragice ambiții politice, Titanic vals, ne apare atât de actuală și astăzi.

Matei Lucaci-Grunberg, regizor, dramaturg și scenarist, a absolvit în 2011 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, sectia Regie Film si TV, clasa prof. univ. dr. Laurentiu Damian. Cu studii masterale definitivate în 2013, în prezent Matei Lucaci-Grunberg își continuă studiile doctorale în cadrul aceleași universități, UNATC București. A regizat și scris mai multe piese de teatru și filme din care menționăm: ”și baieții câteodată” (scurt-metraj); ”Oase pentru Otto” (scurt-metraj), ”Paravan.2 telefoane.” (spectacol); ”Cai putere”; ”Sambătă :averse!” (spectacol). A participat la mai multe festivaluri, uneori a câștigat premii, alteori nu – de menționat Premiul ”Matei Brâncoveanu”. Se axează pe forme de limbaj diverse, frecvent abordând comedii – din păcate părinții susțin că în viața de zi cu zi nu are umor.

Galerie Foto