TNT – un spectacol de improvizație exploziv

TNT – un spectacol de improvizație exploziv
Provocat de Mihaela Sîrbu
cu
 RÉKA SZÁSZ
 TAVI COSTIN
 ANDREI CĂTĂLIN
 VLADIMIR PURDEL
 ALEXANDRU BETERINGHE
Lumini: Cristian Ologu
Sunet: Robert Roiban
Regizor tehnic: Vasile Marinoiu
Recomandat: +12 ani
Durata: 70 de minute
Premiera: 1 octombrie 2016

Mihaela Sîrbu a absolvit Secţia Germană a Catedrei de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti şi Secţia Actorie-Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), continuată cu un doctorat în Studii Teatrale. A fost actriţă la Teatrul Evreiesc, dar a lucrat şi ca freelancer în România, Elveţia şi Germania. Este conferenţiar universitar la catedra de Teatru a UNATC şi, de asemenea, a predat în Germania, la Athanor Akademie.
În 1996 a puz bazele grupului teatral independent Teatrul fără Frontiere, unde este manager şi regizor. Filmografia sa cuprinde: Tatăl fantomă (2011), regizat de Lucian Georgescu, rol principal alături de Marcel Iureş, Toată lumea din familia noastră (2012), în regia lui Radu Jude, pentru care a primit un Premiu Gopo şi un premiu al Uniunii Cineaştilor. În 2014 a fost nominalizată la Premiile Gopo ca cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din filmul Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, în regia lui Corneliu Porumboiu, iar în 2016 a obţinut Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul Sultana din filmul Aferim! regizat de Radu Jude. Keith Johnstone Regizor născut în Anglia, dar trăind la Calgary în Canada, este pionierul improvizţiei, autoritate de necontestat în domeniu şi a ajuns de notorietate recomandarea sa, aparent paradoxală, adresată studenţilor, să încerce să fie cât mai plictisitori.

Înainte de a se stabili în Canada a fost regizor la teatrul Royal Court din Londra şi a predat la Academia Regală de Artă Dramatică tot la Londra.Deşi este autor al mai multor piese de teatru, este cel mai bine cunoscut pentru scrierile şi studiile sale privind improvizaţia şi Teatul Sport. A inventat o mulţime de jocuri de improvizaţie pentru Teatrul Sport şi pentru antrenamentul actorilor. Cele mai importante cărţi ale sale sunt Impro şi Impro for Storytellers. Este professor emerit al Universităţii din Calgary şi fondator al teatrului Loose Moose.